Католики, униаты, протестанты в Беларуси празднуют Рождество Христово. Уже вечером 24 декабря в храмах прошли праздничные богослужения. Взошедшая накануне вечером первая звезда на небе возвестила важную новость христианам: «Хрыстос нарадзіўся, свет узвесяліўся».

Ночная служба в Костёле Рождества Пресвятой Девы Марии (Борисов) Фото: Слава Слепнев, vborisove.by, 2015 год

«Божае Нараджэнне — гэта свята, якое нясе з сабой цеплыню і спакой, так знаёмыя і блізкія сэрцу кожнага чалавека. Цяжка ўявіць сабе нашу гісторыю і культуру без гэтага Свята. І справа не толькі ў прыгожых абрадах, якія яму спадарожнічаюць. Святло Бэтлеемскай зоркі, якое калісьці апраменіла адну са шматлікіх тагачасных стаенак, і сёння хоча данесці нам тую самую Навіну. Бог не пакінуў свой народ, Ён прыйшоў, каб застацца і быць «Богам-з-намі».

А гэта сапраўды ўжо шмат: ведаць, што ты ніколі не застанешся адзін, што жыццё тваё заўсёды мае сэнс, што пакінуты, хворы ці састарэлы — ты Камусьці патрэбны. І што твае праблемы — гэта ўжо не твае, а Таго, Хто прыйшоў, каб аддаць за цябе сваё жыццё. Трэба толькі ў гэта паверыць. І калі знойдзецца Божаму Слову месца ў сэрцы чалавека, як калісьці ў бэтлеемскай стаенцы, тады будуць у нас трывалыя сем’і, цвярозыя бацькі, сумленныя кіраўнікі, самаадданыя настаўнікі, адказныя ўрачы, а ў свеце не будзе больш войнаў і голаду.
Жадаю, каб мы сапраўды паверылі, што і сёння Бэтлеемская зорка свеціць над кожным з нас, як над той адзінай стайняй, у якой так моцна жадаў нарадзіцца Божы Сын.

Усім парафіянам, а таксама вернікам іншых хрысціянскіх супольнасцяў, якія адзначаюць свята Божага Нараджэння разам з намі ці пазней паводле юліянскага календара, жадаю супакою, абвешчанага Анёламі, і шчодрых Нябесных ласкаў ад Божага Дзіцяці! Шчаслівых і благаслаўлёных святаў! Няхай вера ў бясконцую любоў Хрыста і Божую прысутнасць сярод нас будзе крыніцай радасці, надзеі і супакою.

Жадаю кожнаму з вас радасных, поўных надзеі і любові святаў Божага Нараджэння, а таксама здароўя, Божага благаслаўлення і неабходных ласкаў у Новым 2017 годзе.

Падзяляючы з вамі святочную радасць і памятаючы ў малітве перад Нованароджаным Збавіцелем, усім з усяго сэрца благаслаўляю», говорится в обращении Настоятеля Римско-Католического прихода Сошествия Святого Духа в Борисове ксендз Алексей Романчук.

Ночная служба в Костёле Рождества Пресвятой Девы Марии (Борисов) Фото: Слава Слепнев, vborisove.by, 2015 год

Также белорусов поздравил президент Беларуси Александр Лукашенко. Президент пожелал белорусам крепкого здоровья, счастья и благополучия.

«Этот великий праздник дарит свет и радость христианам всего мира, символизирует обретение человечеством надежды на лучшую, нравственно совершенную жизнь. Сегодня повседневные земные заботы отступают на второй план и сердце наполняется верой и любовью.

Рождество Христово неизменно свидетельствует нам о торжестве милосердия и доброты.

В эти праздничные дни мы обращаемся к вечным ценностям, которые лежат в основе христианства, и прославляем благородные идеалы гуманизма через любовь к ближнему, стремление к миру, справедливости, духовности и согласию.

Пусть оправдаются все ожидания и сбудутся самые заветные мечты», — говорится в поздравлении.

Отмечать Рождество 25 декабря выпадает католикам, униатам, протестантам, а также Константинопольской, Антиохийской, Александрийской, Кипрской, Болгарской, Румынской, Элладской и некоторым другим православным церквям, которые живут по новоюлианскому календарю. Сегодня государственный праздник более чем в 100 странах мира. До 1917 года рождество в этот день праздновали и православные.

Ночная служба в Костёле Рождества Пресвятой Девы Марии (Борисов) Фото: Слава Слепнев, vborisove.by, 2015 год

ПОСЛЕДНИЕ НОВОСТИ

X