«В Беларуси не хватает работяг, рабов». Зачем нужна амнистия и кто может на нее рассчитывать

0

Читатели EX-PRESS.BY высказались о грядущей амнистии.

В Беларуси, возможно, под амнистию попадут 8-8,5 тысяч человек. «Те лица, которые совершили преступления, связанные с экстремизмом, которые посягнули на наше государство, которые подняли руку на правоохранителей, могут выйти на свободу. Но только те, кто раскаялся, осознал и считает возможным обратиться [к Александру Лукашенко] с просьбой о помиловании», — сказал генеральный прокурор Швед. EX-PRESS.BY спросил у читателей, зачем нужна амнистия и кто действительно может на нее рассчитывать.

Виктор:

— Амнистия делается точно не для людей. Мы все экстремисты, террористы. Думаю, эта небольшая амнистия делается для ООН как попытка снятия санкций. Сейчас даже выпустят несколько политзаключенных. Но главное — в Беларуси не хватает работяг, рабов. При этом увеличивается объем выпускаемой продукции для РФ, заводы, производящую военку на РФ, работают уже в 3 смены, рабочих не хватает. То есть не хватает тупой, неквалифицированной, рабочей силы.

Александр:

— Амнистия — это в любом случае хорошо. Я вот жду, например, нашего бывшего мэра, который был действительно мэром города Жодино, способным на поступки и решения. За это он и получил свой срок, припрятали его в тюрьму. Правда, страшно представить, если его заставят служить этой системе. Надеюсь, просто решит не работать.

Евгения:

— У Лукашэнкі заявілі не толькі, што падрыхтавалі законапраекты аб амністыі, але і аб грамадзянстве тых, хто «ўцёк мяжу». І гэтая амністыя мне невядома, дзеля каго і чаго. Тым больш калі вырашаюць і адбіраць грамадзянства. Вось ён, той самы складаны час перад світаннем, гэты самы цёмны час настаў. А калі ён скончыцца — прыйдзе світанак.

Дмитрий:

— Доўга Лукашэнка чакаў, калі вы ўжо на каленях прыпаўзёце, але… занадта вялікае сэрца ў яго. Таму вырашыў узяць на сябе груз вашых кватэр і дамоў, бізнэсаў і аўтамабіляў. А на замену вам, палітычныя, прыўдуць людзі з турм.

Егор:

— «Калі яны раскаяліся, сталі на шлях выпраўленьня і цалкам загладзілі віну, да іх можна праявіць літасьць». А я думаю, гэта ад таго, што вялікі вал затрыманых і асуджаных — і з накіраваньнем ў калоні, і без. Мянты не спраўляюцца. І толькі.

Валентина:

— Трэба грошы, але з тых, што сядзяць, ужо нічога не ўзяць. А з новых затрыманых — і штраф узяць можна, і нерухомасць. Таму амністыя была патрэбна, бо не дачакацца, пакуль яны не дасядзяць свае 100 500 год, іншых садзіць няма куды.

Лариса:

— Прыязджайце, беглыя! Мы вам амністыю аб’явілі! Пабудзьце-пачакайце, зараз новую справу на вас завядзём. Вось так я чытаю усе гэтыя навіны ад Лукашэнкі.

EX-PRESS.BY, фото носит иллюстративный характер

Источник: ex-press.by

Leave A Reply

Your email address will not be published.